Layout links

Tälle sivulle kokoan linkkejä sivustoille, joista olen hyötynyt ulkoasujen tekemisessä.

Fontteja:


Google fonts: Fontit ovat yksinkertaisia (paljon serif- ja sans serif -fontteja) ja helposti blogiin HTML:n kautta asennettavia ja sopivat hyvin otsikoihin, linkkeihin jne.

Dafont: Laaja fonttipankki, josta löytyy fontteja luultavasti jokaiseen tarpeeseen. Muidenkin listan sivustojen fontteja löytää täältä.

Fontsquirrel: Fontteja, joita voi joko ladata koneelle tai asentaa suoraan sivustolle HTML:n kautta. Enimmäkseen yksinkertaisia perusfontteja.

Free Design Resources - Fonts: Kauniita fontteja yksityiskäyttöön. Sivustolta löytyy myös grafiikkaa, kuten taustakuvia ja clipart-tyyppisiä kuvia, photarin käyttäjälle myös logo- ja korttipohjia.

Dribbble: Monipuolisesti fontteja vaikkapa blogin headeriin.


Koodiapua:


Koodikielellä-blogi: Blogi on jo sulkeutunut, mutta postaukset ovat edelleen avoinna. Jos pienet yksityiskohdat ärsyttävät Bloggerin valmiissa ulkoasuissa, täältä löytyvät keinot vikojen korjaamiseen.

Between space -blogi: Pari ohjepostausta mm. mouseover-kuvista ja yläpalkista.

W3Schools: Jos HTML:n tai CSS:n käyttö on vierasta, tältä sivustolta löytyy ohjeita perusasioihin, kuten otsikoiden muokkaamiseen, linkkien tekemiseen jne. Esiteltyjä asioita voi koittaa itse Try It Yourself -kohdissa.

Codeacademy: HTML- ja CSS-koodikielten lisäksi tarjolla ilmaisia kursseja muistakin koodikielistä. Kurssit suoritetaan omassa tahdissa tekemällä tehtäviä.

Khan Academy: Computer programming: Khan Academyssa voi opiskella lähes mitä vain koulun oppiaineita ja lisäksi koodaamista. Linkki vie web-sivujen suunnittelua opettavalle sivulle.

Stack Overflow: Yhteisösivusto, jonka kyselypalstasta on ollut paljon hyötyä esim. virheellisten HTML/JQuery-koodien korjaamisessa.

Muuta hyödyllistä:


Colourlovers: Mielestäni paras sivusto blogin taustakuviin. Sivuilla on mahdollista valita valmis kuvio, jonka voi itse värjätä mieleisekseen tai luoda kokonaan uusi kuvio.

0to255: Työkalu, jolla on helppo etsiä heksakoodi juuri halutulle värille. Näyttää myös värin muita sävyjä.

Iconfinder: Ikoneja joka lähtöön, esim. runsaasti erilaisia someikonisettejä.

No comments

Post a Comment

leave a comment, be nice.